2024/ Keskin'de yaşayan yerel halkın  yöreye özgü el işçiliği ile yapılan ürünlerden oluşan "Ustaların Mirası: Keskin'in El Sanatları" sergisi  Keskin Meslek Yüksekokulu'nda 21 Ekim saat: 10:00'da açılmıştır. Ayrıca Keskin SODAM'dan iki yöresel kadın dokuma ustası sanatkar tezgahta el dokuması performansı gerçekleştirmiştir.


2024/Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Eryılmaz tarafından Erasmus projesi kapsamında Dijital Eğitim Etkinliği için Üniversitemizde bulunan Cezayirli öğretim Elemanlarına yönelik "Çini Workshop Etkinliği" 10.06.2024 tarihinde Güzel Sanatları Fakültesi Temel Sanat Eğitim Atölyesinde gerçekleştirilmiştir.


2024/ Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Semra Yüksel tarafından 30.052024 tarihinde Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu Tömer öğrencilerine yönelik Meslek Yüksekokulu deri atölyesinde  "Dekoratif Deri Çalıştayı" gerçekleştirilmiştir. 


2024/ Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Eryılmaz tarafından 29 Nisan saat: 16.00'da Mavi A Salonda "Gelenekselden Güncele" adlı bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.


2021/ Kalecik Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren usta öğreticilerin proje destek isteği üzerine görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda ilçede “Kalecik Sanat Evi” adı altında bir kooperatif kurulmuş ve üretime destek bakımından kalkınma ajansları ile görüşülmüş ve tasarım çalışmaları yapılmıştır.


2020/ Ahılı çömlekçiliği/ testiciliği ile ilgili araştırma ve incelemeler yapılmış. Yörede ölmek üzere olan çömlekçilik sanatını projeye dönüştürmek için gerekli teçhizat ve mekânlar incelenip kurumlarla görüşülmüştür. Yeni tasarım süreci başlatılmış tasarım prototipleri hazırlanmıştır. Proje çalışmaları tamamlanmıştır.


2016/ Ahılı çömlekçiliği/ testiciliği seramik literatüründe çömlekçilik merkezlerinden biri olarak saydırılmıştır. Yöreyle ilgili birçok tanıtıcı yayın ve uluslararası kongre/sempozyumlarda sunumlarda bulunulmuştur.


2014/ İş-Kur ortaklı “Kadın Emeği Nikah Şekerleri” projesi yapılmıştır. 40 dezavantajlı bayana proje sonunda iş yeri açma ve eğitim sertifikası verilmiştir. Hala bu eğitimle özel gün süsleme ve nikah şekeri üreten bayan işletmeciler ilde faaliyet vermiştir.

 

2014/ Yahşihan ilçesi köyleri teker teker gezilerek ilçeye ait yöresel kıyafet envanteri yapılmıştır. Bu envanterler sonucunda çıkan materyaller kayıt altına alınmıştır. Ayrıca İl Kültür Müdürlüğünün Kültür Envanteri Kitaplarına kaynak olmuştur.

 

2014/ Yahşihan Halk Eğitim Merkezinde çalışan 20 usta öğreticiye ücretsiz “El Sanatlarında Yetişkin Eğitimi” kursu hizmet içi eğitim olarak verilmiştir.